‘Spring!’ dat is de Betekenis van Naga Meditatie

Je kunt een ravijn opmerken maar dat maakt van jou nog geen springer.
Je hebt veel zoetsappige en duur betaalde meditatiemethodes.
Direct de denkgeest overstijgen en direct het waargenomene zijn, dat is de boodschap van Naga Meditatie. Overgave is iets anders dan je zintuigen gewaarworden.
Het ego verschanst zich in zijn onneembare ivoren toren! Daarom wordt het ego totaal genegeerd. Het maakt bij NM niet uit wat je gelooft of denkt.
De aandacht wordt simpelweg verlegd.
Je kijkt niet langer naar je gedachten (en gevoelens) maar kijkt direct en alleen nog naar het lichaam, hier en nu. En alles wat het aangeeft. Daarom is het ook niet gevaarlijk of verwarrend. Je ontkend namelijk niet de boodschap van je zintuigen: als er bijvoorbeeld brand is, zul je dat zien en/of ruiken!… En dergelijke.
Bij NM is het ene zintuig niet belangrijker, er wordt geen bepaalde volgorde gevolgd bij het ervaren.
Je ervaart al. Onderken zelf dat volkomen: zonder op een afstandje ernaar te gaan kijken.
Er wordt geen bepaalde zintuiglijke ervaring gezocht of opgeroepen. Het lichaam leeft en ervaart al. Ook wordt er geen bepaalde zintuiglijke ervaring gecultiveerd.
Als je nu direct je denkgeest volkomen overstijgt en dat kan wanneer je nu volkomen al je aandacht verlegd naar het lichaam, de rots in de branding, spring je. Je zult een wereld betreden die je voor die tijd nog niet kende, hoogstens dacht te kennen!


Foto – Pixabay.com


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *