Mindfulness

Hoe gaat een mindfulness training?
Tijdens Mindfulness training doe je aandachtsoefeningen, de meeste zittend. We doen oefeningen waarbij de aandacht gericht wordt op het lichaam, de ademhaling, op eten, op je eigen beweging, de verschillende zintuigen en je leert je eigen gedachten te bekijken.’
Bron: https://www.maxximize.nl/veelgestelde-vragen-mindfulness/#:~:text=Tijdens%20Mindfulness%20training%20doe%20je,je%20eigen%20gedachten%20te%20bekijken.

De wetenschap heeft veel oog gehad voor mindfulness. Maar je hoort ook steeds meer kritische geluiden, dat het allemaal niet zo fantastisch werkt, zoals vaak wordt beweerd.
Blijkt bijvoorbeeld MBCT ook een aardig verkooppraatje te zijn?

Wat is het verschil tussen MBSR en MBCT?
Het grootste verschil tussen MBSR en MBCT is dat in MBSR meer aandacht is voor het omgaan met stress, en in MBCT meer aandacht voor hoe je omgaat met je gedachten. Het is gebruikelijk geworden om in MBSR ook enkele onderdelen van MBCT op te nemen.’
Bron: https://www.pp-equilibre.nl/behandelmethoden/#:~:text=Het%20grootste%20verschil%20tussen%20MBSR,van%20MBCT%20op%20te%20nemen.

PS Bij Naga Meditatie gaat het enkel direct om het lichaam zelf, gedachten spelen daarbij dan ook geen enkele rol.
Ook is het geen modieus, aangepaste stijl voor het rijke Westen, om de mens een beter leven te geven. Bij Naga Meditatie gaat het wel degelijk (ook) om de verlichting. Zoals gebracht door de Boeddha zelf en later in de vorige eeuw ook o.a. besproken door Jiddu Krishnamurti.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *