De verlichting van Naga Meditatie

Naga Meditatie gaat over de volkomen bevrijding van de geest door middel van de vijf zintuigen: wat hier en nu spontaan wordt ervaren. Zonder dat een bepaalde ervaring centraal dient te staan, zoals bijvoorbeeld de ademhaling! Ook wordt er geen bepaald patroon gevolgd, zoals werken vanaf de kruin naar de voeten!
Bij N.M. gaat het erom, wat komt nu het allereerste bij je binnen… en dan… en dan… en dan? Misschien ruik je iets of hoor je eerst iets, et cetera! Alle zintuigen vertellen hun verhaal en je bent daar niet blind voor. Op deze manier wordt dan de waarnemer het waargenomene. Voel wat je voelt, hoor wat je hoort, zie wat je ziet, proef wat je proeft, ruik wat je ruikt.
De geest zal daardoor rustig worden. Je hoeft de geest zelf dus niet aan te pakken! Je verlegt simpelweg direct je volledige aandacht naar het lichaam zonder daarbij je geest te beoordelen. Het maakt niet uit bij Naga Meditatie wat je wel of niet gelooft.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *