Verlichting

Naga Meditatie (het onderkennen van je zintuiglijk gewaarzijn) betreft geen nieuwe conditionering. Want er wordt geen bepaald patroon gevolgd. Ook staat de ademhaling niet centraal. Ook wordt er geen nieuwe ervaring gezocht.
Het is simpel: Wat komt nu het allereerste bij je binnen? En wat dan? En wat dan?… Daarbij is de waarnemer het waargenomene. Je bent dan wat je waarneemt! Je voelt wat je voelt, je ziet wat je ziet, je hoort wat je hoort,…
Je verlegt dus simpelweg je volledige aandacht naar de zintuigen. Daarbij, op die manier wordt direct de geest overstegen, zonder enig oordeel en/of analyse! Het maakt niet uit wat je gelooft of denkt. Verleg nu direct je aandacht naar het lichaam.
Het lichaam de boeddha!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *