Sta je eigen geluk niet in de weg

Sta je Eigen Geluk niet in de Weg:
Dit is de enige nieuwe vorm van meditatie die direct zelf voor verlichting staat. De onrustige geest wordt direct aan banden gelegd of overstegen!
Niet door een truc, iets onnatuurlijks.
Het gaat niet tegen je eigen spontane ervaring in. Ook gaat het niet over wat je wel of niet gelooft.
Het betreft je eigen vijf zintuigen, welk verhaal ze je nu op dit moment geheel spontaan vertellen. Het gaat om alle zintuigen en niet volgens een bepaalde volgorde.
Wat ervaar je nu?
Voel wat je voelt, hoor wat je hoort, zie wat je ziet, proef wat je proeft en ruik wat je ruikt. Laat daarbij de waarnemer het waargenomene zijn. Er is geen bepaalde volgorde, het betreft simpelweg wat nu het allereerste bij je binnenkomt en dan… en dan… en dan… en dan… enzovoorts! Geef je hieraan volledig over en zeg dus niet: ik weet toch dat ik ruik, ik weet toch dat ik proef,… Nee, geef je over: laat de waarnemer het waargenomene zijn.
Op deze manier wordt meteen en volledig de geest overstegen (zonder enig oordeel). De geest die de hele dag enkel zijn eigen staart lijkt na te jagen: spoken ziet en/of luchtkastelen en gouden bergen. Deze geest hoef je niet eerst te analyseren en te beoordelen. Verleg simpelweg direct je aandacht naar het lichaam: de vijf zintuigen!

HOME