Nathan Naga

Nathan schreef voor het tijdschrift Religie & Mystiek diverse artikelen waaronder over Jiddu Krishnamurti. En hij schreef een jaar voor het tijdschrift Spiegelbeeld onder de alias: Nathan Moonstar! Ook werd er een artikel geplaatst van Nathan over een opvangcentrum in het Straatjournaal.
Verder kende hij de bekende journalist, schrijver en tv-presentator Sipke van der Land, waar hij dikwijls gesprekken meevoerde achter de coulissen over en voor diverse spirituele bewegingen. Hij vroeg Nathan weleens om bepaald advies. – Osho (Bhagwan) was echter niet zo weg van hem (zacht uitgedrukt)! En omdat hij in Nathan’s ogen niet echt transparant was als evangelist/dominee zei Nathan zijn vriendschap met Sipke vaarwel!

Zijn spirituele ervaringen omvatten o.a. de kundalini, uittredingen, visioenen, en Godrealisatie.
Verder heeft Nathan Wennegers diverse spirituele bewegingen daadwerkelijk nader bestudeerd als een vriend, waaronder: de Oranje-beweging van Osho, Scientology, Hare Krishna, Spiritisme, Theosofie, Krishnamurti,… en nog vele anderen.

Verder heeft Nathan diverse alternatieve opleidingen en cursussen doorlopen:
Facilitatortraining (2000) via Stichting voor Attitudinal Healing.
Stresscounseling (2008) via het instituut Civas.
Certified Practitioner of NLP (2011) bij NLP-AC.
Practitioner of Hypnotherapy (2011) bij NLP-AC.
Mindfulness (2011) via het instituut Evelp.
Mindfulness based cognitive therapy (2013) via het instituut Civas.
Boeddhisme (2021) via NTI.

Door de jaren heen, alleen en samen met Chandra, lezingen, workshops en bijeenkomsten gehouden. En bezochten zij India & Israel!
En zijn zij heden nog steeds actief!
(Naga Meditatie ontwikkelde zich in 2017 t/m 2021.)

‘Ik vraag in principe geen geld voor mijn ontmoetingen met mensen (bezoekers en vrienden) in het licht van zelfkennis!
Maar in relatie tot het trainen van zintuiglijk gewaarzijn (specifiek als meditatieleraar) echter wel.’

Mijn verhaal over Kundalini:
‘In de zomer van 1979 op eenentwintig jarige leeftijd explodeerde ik zowat van binnenuit. Een enorme kracht, energie had via mijn ruggengraat eensklaps mijn hoofd bereikt en gevuld. Zo sterk: dat mijn hoofd ervan gonsde! Een en al licht was ik.
Even daarvoor was ik gaan zitten op de rand van mijn  bed, en had me volledig geestelijk als lichamelijk weten te ontspannen. Op dat moment viel de volledige zelfcensuur van me af: werd ik volslagen authentiek. Zoals de bloem bloemt. De bloem (en alles in de natuur) komt volmaakt tot wasdom zonder denken in de vorm van zelfcensuur, van wat wel of niet mag!
Vijf jaar hiervoor had ik me streng gehouden aan allemaal zelfopgelegde leefregels, als een heilig moet ik voor sommige mensen zijn geweest. Een schoolfotograaf – die ik niet kende – had me zo omschreven toen ik bij hem binnen stapte voor een foto.
Op een dag was ik gaan mediteren op wat nu werkelijk authentiek menselijk leven was of moest zijn. Diverse inzichten had ik toen verkregen en kort daarop liet ik alles varen!
Boem!…
Deze explosie van energie was op dat moment een extreme verlichtingservaring voor mij: het begrip ‘kundalini’ kwam pas veel later aanwaaien, als omschrijving!
Nu in juni 2022 vraag ik me af, hoe je zoiets kunt overdragen zonder dat iemand dan een periode van discipline moet beoefenen, ondergaan. En hierin kreeg ik een bepaald inzicht! Deze deel ik thans via YouTube!… ‘Kundalini Master’…’